Moet ik eten laten afkoelen voordat ik het in de koelkast zet?

Feit of fabel? Moet je eten eerst laten afkoelen voordat je het in een koelkast zet? Misschien heb jij hier wel eens van gehoord. Het klopt inderdaad dat eten eerst een poosje moet afkoelen, voordat je dit in de koelkast kunt neerzetten. Laat je eten zo gauw mogelijk afkoelen. Het voordeel hiervan is dat bacteriegroei wordt geremd en de kwaliteit van het eten zoveel mogelijk wordt behouden. Bovendien is het slecht voor het energieverbruik van een koelkast om warm eten erin te zetten. Doe je dit wel, dan wordt de temperatuur binnenin de koelkast snel warmer. De koelkast zal meer moeite moeten doen om de rest van de inhoud weer te laten afkoelen. Bij een kleine koelkast is dit effect natuurlijk groter dan bij een groot model. De kwaliteit van de rest van het eten kan ook achteruit gaan, omdat dit tijdelijk warmer wordt. Kortom, het is beter om eten eerst te laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet.
  Bas     19-12-2022 13:00
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via 085 111 8866
(geopend op ma t/m vr van 9:00 - 17:00)