Review policy

Shopping-point.nl laat alleen reviews zien van echte klanten die een bestelling hebben geplaatst en hebben ontvangen. Wij kunnen dit garanderen, omdat iedere review afzonderlijk wordt gecontroleerd op echtheid. Alle reviews op onze website worden verzameld via het keurmerk Webwinkelkeur, een erkende derde partij die de echtheid van de reviews waarborgt. Voor meer informatie over het reviewbeleid van Webwinkelkeur kunt u hier klikken. Via dit platform krijgen klanten van Shopping-point.nl per e-mail automatisch een uitnodiging om één van onze webwinkels te beoordelen. Precies 5 dagen na het verzenden van de bestelling ontvangt de klant deze uitnodiging. Zodoende zijn wij er zeker van dat alleen echte klanten een review kunnen achterlaten.

Maatregelen om de betrouwbaarheid te controleren

Dankzij onze samenwerking met het Nederlandse keurmerk Webwinkelkeur zijn we in staat de betrouwbaarheid en echtheid van reviews te waarborgen. Geverifieerde reviews zijn op het platform van Webwinkelkeur te herkennen aan het groene vinkje dat voor de geplaatste review is vermeld. De maatregelen die wij nemen zijn:

• De beoordelaar/klant moet het e-mail adres bevestigen.
• Wij van Shopping-point.nl zijn niet in staat de review zelf aan te passen.
• Alle reviews worden altijd geplaatst, ongeacht of deze positief of negatief zijn.
• Webwinkelkeur is in staat onechte reviews te detecteren. Na controle worden deze door het keurmerk verwijderd.
• Wanneer het vermoeden bestaat dat een review niet van een echte klant is, wordt daar melding van gemaakt bij Webwinkelkeur, waarnaar er een onderzoek wordt gestart.
• Alleen klanten waarbij de bestelling daadwerkelijk is verzonden krijgen een uitnodiging voor het achterlaten van een review. Deze review wordt exact 5 dagen nadat de bestelling is verzonden verstuurd. Hierdoor zijn we er zeker van dat een klant het product daadwerkelijk heeft ontvangen en ik gebruik heeft genomen.

Niet-geverifieerde reviews

Is een positieve of negatieve review niet geverifieerd door Webwinkelkeur, dan controleren wij van Shopping-point.nl of deze review afkomstig is van een echte klant. Dit doen we door de naam, het e-mailadres en het ordernummer te vergelijken met bestellingen in één van onze webwinkels. Is deze informatie niet beschikbaar of komt het niet overeen met een bestaande bestelling in ons systeem, dan nemen wij contact op met de beoordelaar. Kan de beoordelaar niet aantonen dat hij/zij een echte klant is dan starten wij een onderzoek in samenwerking met Webwinkelkeur.

Reviews in quarantaine

Negatieve reviews worden door Webwinkelkeur voor 14 dagen in quarantaine geplaatst. Na deze periode zal de review online zichtbaar zijn. Hiervoor zijn twee redenen:
  1. Zijn de klachten terecht, dan kunnen wij van Shopping-point.nl binnen deze termijn proberen een oplossing te bieden voor onze klanten.
  2. Zijn de klachten onterecht, nep of zijn deze afkomstig van bijvoorbeeld een concurrent, dan kunnen wij een onderzoek starten in samenwerking met Webwinkelkeur.
Reviews worden nooit verwijderd, tenzij er sprake is van grof taalgebruik of wanneer wordt aangetoond dat een review onterecht is geplaatst. Hiervan is sprake wanneer we kunnen aantonen dat concurrent of persoon opzettelijk onwaarheden verteld.
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via +31(0)85 111 8866
(geopend op ma t/m vr van 9:00 - 17:00)